Vanliga frågor om öppna föreläsningar

Här nedan hittar du de vanligaste frågorna och svar. 

Jag vill avboka min biljett pga Covid-19. Hur gör jag? (Trygghetsgaranti)

Regeringen har beslutat om att förbjuda sammankomster med fler än 8 personer sedan 2020-11-24.
Nu när vaccinationen är igång ser vi ljust på framtiden och förutser att vi kan genomföra föreläsningar från maj för en publik på plats!
Samtliga av kommande föreläsningar innan maj månad kommer därför köras digitalt. Efter den 1 maj kommer därför föreläsningarna köras på plats och följer då samtliga rekommendationer och direktiv, men kommer även att livestramas så du har möjlighet att se föreläsningen direkt från din skärm.

För att du ska känna dig trygg att boka dig har vi ett av- och ombokningsskydd som just nu ingår kostnadsfritt på samtliga föreläsningar.

Lära för Livets Trygghetsgaranti!
Vår trygghetsgaranti ingår just nu kostnadsfritt i din bokning iom den rådande situationen. Läs om villkoren nedan:

Ombokning
Med vår trygghetsgaranti kan du oavsett anledning, fram t o m en vecka före föreläsningen, boka om utan extra kostnad till en annan föreläsning av samma pris (i mån av plats) som äger rum inom 12 månader efter den bokade föreläsningens datum. Föreläsningen kan dock ej bokas om till ett rabatterat alternativ eller kombineras med andra erbjudanden och rabatter.

Avbokning
Blir du, en kollega eller någon nära anhörig akut sjuk, drabbad av allvarligt olycksfall eller sjukdom kan du avboka föreläsningen och få pengarna tillbaka, fram till en vecka före föreläsningsdatumet. För att kunna avboka föreläsningen krävs ett giltigt läkarintyg.

En skriftlig avbokning tillsammans med läkarintyg och föreläsningsbiljett skall vara oss tillhanda innan aktuellt föreläsningsdatum.

Om du har vidare frågor, vänligen maila in till oss på lfl@lfl.se så besvarar vi så fort vi kan.

Syns det på hemsidan om en föreläsning är fullbokad?

Ja, när föreläsningen är fullbokad lägger vi omedelbart upp det på hemsidan. Om du vill veta hur många platser som finns kvar är du alltid välkommen att mejla eller ringa till kontaktuppgifterna ovan.

När kommer biljetterna?

När du bokar biljetterna på hemsidan och trycker på “Bekräfta”-knappen kommer ett e-postmeddelande till dig med en bekräftelse och en länk till biljetterna. Skriv ut biljetterna och ta med till föreläsningen.

Vi blir fler än vi bokat för. Hur gör vi?

Om du redan har fått fakturan för din första bokning, måste du göra en ny bokning. Annars kan du ringa 031-733 33 30 eller 08-796 60 30, så hjälper vi dig med att lägga till biljetter på befintlig bokning.

Är biljetten personlig eller kan jag överlåta den på en kollega?

Biljetten är opersonlig och kan överlåtas, även om det står ditt namn på biljetten.

Kan vi boka så att vi får sitta tillsammans?

Platserna är onumrerade. Kom i god tid, så får ni sitta tillsammans.

Varför har jag inte fått någon bekräftelse?

Du får automatiskt en skriftlig bekräftelse/biljett till den e-postadress som du uppgett vid bokningen.

Vad gör jag om jag tappat bort min biljett?

Du finns med på deltagarlistan. Uppge ditt namn till Lära för Livets representant på plats, så släpper hen in dig.

Var står information om lokal?

Det står dels på hemsidan och dels på din biljett.

Finns vägbeskrivning till lokalen?

www.eniro.se och www.hitta.se hittar du vägbeskrivningar till alla lokaler.

Vad gör jag om jag blir sjuk samma dag som föreläsningen äger rum?

Din anmäl är bindande däremot är biljetterna är opersonliga, så undersök i första hand om du har en kollega som kan gå i ditt ställe. För att få pengarna tillbaka på biljetten behöver du ett läkarintyg.

Jag är matallergiker. Vem talar jag med om detta?

Eventuella allergier anges vid bokning. Har du glömt detta, hör av dig till viktoria.hornlund@lfl.se, telefon 031-733 33 30.

Finns hörslinga i lokalen? Är lokalen handikappanpassad?

Hör av dig till viktoria.hornlund@lfl.se, telefon 031-733 33 30.

Hur hanterar ni mina personuppgifter enligt GDPR?

Mot bakgrund av den nya EU: s allmänna databeskrivningsförordningen 2016/679 (GDPR), som började träda i kraft den 25 maj 2018, vill vi ge dig viss information om de uppgifter vi behandlar för att skicka information till dig. Lära för Livet respekterar din integritet och skyddar dina personuppgifter som vi behandlar. Alla personuppgifter behandlas i enlighet med gällande dataskyddslagar.

De typer av data vi samlar in
Vi samlar in vissa personuppgifter om dig. “Personliga data” är data som kan användas för att identifiera dig eller information som kan härröras till dig. Vi samlar in personuppgifter som du frivilligt tillhandahåller till oss, till exempel när du besöker våra arrangemang, väljer att prenumerera på något av våra nyhetsbrev, medverkar som utställare, kommunicerar med oss via e-post eller andra kanaler där du registrerar dig. Uppgifterna vi samlar inkluderar ditt namn, postadress, e-postadress, jobbtitel och bransch. I vissa fall har dina personuppgifter hämtats från andra källor med bakgrund till din yrkesroll och då vi bedömt att du eventuellt är intresserad av specifika arrangemang. Dessa källor kan innefatta köp av dataregister, sökningar via offentligt tillgängliga sökmotorer och din arbetsgivares webbplats.

Hur använder vi data vi samlar in och lagrar
Vi använder de personuppgifter vi samlar in för att:
– Skicka dig nyhetsbrev och information om våra arrangemang.
– Behålla historik om utställare som deltagit på olika arrangemang.
Vi säljer inte, hyr ut, distribuerar eller på annat sätt gör dina personuppgifter tillgängliga för tredje part. Vi kan dock dela information med våra leverantörer för de ändamål som anges nedan.

Skäl för användning av dina personuppgifter
När vi behandlar personuppgifter för de ändamål som förklaras i det här meddelandet använder vi oss av våra legitima intressen när det gäller att upprätthålla affärsrelationer och kommunicera med dig som en kontaktperson om verksamheten och våra arrangemang. Vi anser att våra legitima intressen följer lagen och de rättsliga rättigheterna och friheterna i våra affärskontakter.

Hur vi delar informationen vi samlar in
Endast de personer som behöver behandla personuppgifter för ovan nämnda ändamål har tillgång till dina personuppgifter. Vi kan behöva dela dina personuppgifter med våra leverantörer, så som tryckerier och extern konferensorganisatör på den konferens du deltar på. Vi kan också behöva låta våra leverantörer och delleverantörer få tillgång till dina personuppgifter när de utför tjänster för oss, främst för att upprätthålla och stödja våra IT-system.

Lagring
Dina personuppgifter sparas för angivna ändamål som nämnts ovan så länge du fortsätter besöka våra arrangemang eller att vi, med grund i din yrkesroll, bedömer att du kan vara en potentiell besökare hos oss. Du kan när som helst välja att avregistrera dig och i samband med det så upphör vi med databehandling för ovan angivna ändamål och tar bort dina personuppgifter från vårt register.

Säkerhet
Vi använder tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förluster och att skydda mot obehöriga personers tillgång. Vi granskar regelbundet våra säkerhetspolicyer och rutiner för att säkerställa att våra system är säkra och skyddade.

Dina val och rättigheter
Du är alltid välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar. Du har rätt att veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig och kan begära en kopia. Du har också rätt att få felaktiga personuppgifter om dig korrigerade och du kan i vissa fall be oss att radera dina personuppgifter. Observera att begränsningen eller raderingen av dina personuppgifter kan innebära att vi inte kommer att kunna tillhandahålla de meddelanden och inbjudningar som beskrivs ovan. Du har också rätt att ta emot dina personuppgifter i maskinläsbar form och överföra data till en annan part som ansvarar för databehandling.

Du kan när som helst välja att avregistrera dig och i samband med det så upphör vi databehandling för ovan angivna ändamål och tar bort dina personuppgifter från vårt register.

Om du är missnöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter har du rätt att anmäla detta till Datainspektionen, som är regulatorn för vår behandling av personuppgifter.

Vänliga hälsningar,
Lära för Livet

Hittade du inte svaret på din fråga?

Välkommen att höra av dig till oss!

Tel: 031-733 33 30  E-mail: lfl@lfl.se