André Sturesson

André Sturesson är föreläsaren, utbildaren, entreprenören och podcastern som med driv, vetenskapligt fokus och passion ser det som sin livsmission att påverka människors liv till det bättre. Med en personlig, dynamisk och engagerande approach sprider André högkvalitativ kunskap inom välbefinnande, stresshantering, mental hälsa, medvetandet och hur fysisk aktivitet påverkar hur vi mår och presterar.

Som barn var André väldigt nyfiken på det mesta, inte minst människan. I de tidiga tonåren fortsatte Andrés fascination för en rad olika ämnen och detta var starten på hans livslånga konsumtion av media kopplad till människan, psykologi, hjärnan, välmående och livsförbättring. Kanske känner du igen André från den populära podcasten Stresskolan. I den intervjuar han de främsta läkarna, psykologerna och forskarna om stress och stresshantering. Just nu arbetar han även med två andra podcasts, en om hjärnan, medvetandet och välmående och en om vetenskaplig livsförbättring och människans natur. Som föreläsare bjuder André på inspiration, humor och insiktsfulla föreläsningar baserade på vetenskap/expertkunskap.

Att den senaste hjärnforskningen visar att vi är gjorda för att röra på oss, det står skrivet i våra gener. Av André lär du dig mer om forskningen kring fysisk aktivitet och dess kraftfulla effekt på mental hälsa och hjärnans funktion. Och hur fysisk aktivitet påverkar saker som stress, depression, ångest, sömn, demens, kreativitet, koncentration, positiva känslor och prestation på IQ-test.

André föreläser även om stress och stresshantering på ett mycket pedagogiskt och engagerande vis. Han delar med sig av experternas kunskap om vad stress är samt vad vi kan göra åt stress på individnivå. Allt baserat på erfarenhet från de främsta forskarna, läkarna och psykologerna inom stress så som professor Marie Åsberg som ledde framtagningen av diagnosen utmattningsyndrom (utbrändhet), världsledande sömn och stress professorn Torbjörn Åkerstedt och den legitimerade psykoterapeuten tillika forskningsansvarige på stressmottagningen Giorgio Grossi.

När han inte föreläser, skapar eller poddar hittar du André dansandes till härlig musik tillsammans med nära och kära, i djupa samtal för att lära något nytt, skrattandes, på gymmet eller ute på diverse äventyr.

Bakgrund

  • En master i ekonomi.
  • En kandidat i kognitiv neurovetenskap med tillämpad positiv psykologi.
  • Är skaparen av den populära podcasten Stresskolan.

Föreläser om

  • Välbefinnande och vetenskaplig livsförbättring.
  • Stress och stresshantering.
  • Hur fysisk aktivitet påverkar hur vi mår och presterar och dess kraftfulla effekt på mental hälsa och hjärnans funktion.
  • Friskvård.
  • Personlig utveckling.
andre_sturesson

Vill du boka eller skicka en intresseanmälan?

För att boka André Sturesson och/eller få mer information, fyll i intresseanmälan nedan eller ring 031-733 33 30 / 08-796 60 30